grönPan Pan grön L 2.1 Lock med Gryta Evershine Barcelona 5360bvhuu71517-Hem & Inredning


Eva Solo Baksten Dia 35.5 cm - kak- & tårttillbehör
 
Electrolux EKM5540 Köksmaskin Assistent Mineral Charcoal  
 
Rörstrand Swedish Grace Tallrik 17 cm Snö - tallrikar & skålar

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

Crock-Pot Slowcooker Manuell 3.5 L Rostfri - övriga köksmaskinerVitamix Ascent Skål med Lock 240 ml 3-delar (svart) - tillbehör & reservdelar

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
Culimat Mathias Dahlgren Edition Sauteuse 18 cm Rostfritt stål Culimat MD Edition


Lämna en intresseanmälan
DESIGN Dansmönstrad toteväska i ekologiskt material med frödstecken
Broste Äggkopp Nordic Sea Broste Copenhagen (grå) - fat & serveringsskålar
Funktion Måttkanna 0.1 L Klar - köksrödskap
Holmegaard Palet Förvaringsburk 0.35 L orange - köksförvaring
Breville Vattenkokare 1 7 liter - vattenkokare

Komplett och unik utbildning

Heirol Steelsafe Pro Wok & Stekpanna 28 cm Rostfritt Stål

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Tory Burch FLEMING MINI STUD SLIM CARD CASE Plånböcker
Rice Broderad Brödkorg medium Raffia - köksförvaring
Dekorera Rummen- Sticker Set Melissa & Doug - pyssel
Tallrik 16cm 6-pack - tallrikar & skålar
Jonas of Sweden Påse Till Saft geléstativ Vit Övriga varumärken

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
Eva Solo Dricksglas 4-pack 38 cl - glas

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
House Doctor Tallrik Lake D 27 cm Grön - tallrikar & skålar
AMT Plättpanna D 26 cm - stekkärl

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
Mason & Cash Kakburkar 3-pack Grå - köksförvaring
Rörstrand Höganäs Keramik Skål 50 cl Grafitgrå - tallrikar & skålar
Peugeot Pepparkvarn Paris 22 cm Natur - kryddkvarnar

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • Presentsnöre 3x10 m Mix Brun Guld Creme Vivi Gade Design
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • Croquade Platta Extra Tunn Till Våffeljärn Övriga varumärkenPillivuyt Pajform Rund Vit 27.5 cm - ugnsformarYaxell ZEN Santokukniv 12 5 cm Rostfritt Stål - köksknivar
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • Globen Lighting Savoy Bordslampa B 20 D 21 H 30 cm Mässing Vit Globen Lighting AB
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.MORBERG Skål Medium Terrakotta Vanilj - tallrikar & skålar
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
Le Creuset 3 Ply Stekpanna Med Beläggning Dia 32 cm Rostfritt Stål

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på Modern House Wood Skärbräda Björk 45 x25 - skärbrädor. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

Ask fyrkantig med lock Tarrazzo Form Living - askar

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatIittala Alvar Aalto Vas 120 mm Vit - vaser på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

Ladies Canvas School Shoulder Bag BackpacK

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

 • ORD - Ordförståelse
 • Satake Kuro Bestick Köttkniv 2-delar (silver) - Besteick
 • LÄS - Svensk läsförståelse
 • MEK - Meningskomplettering
 • ELF - Engelsk läsförståelse
 • Skinnydip x Disney Sebastian Necessär

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Applikation Tyg Hjärta Liten 2 3x2 3 cm Röd Patchwork Family

grönPan Barcelona Evershine Gryta med Lock 2.1 L grön Pan

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen